donderdag 26 maart 2015

Snoepjes sleutelhanger





Middelste gedeelte:


1) 6 vasten in een magic ring (6)
2) 2 vasten in elke vaste van de vorige ronde (12)
3) *1 vaste in de ene steek, 2 vasten in de volgende steek*, herhaal tussen ** 6 keer (18)
4-6) 1 vaste in elke steek (18)
7) * 1 vaste in de ene steek, de 2 volgende steken samen haken met een vaste (1 decrease)*, herhaal tussen ** 6 keer.(12)
8) 6 keer 2 steken samen haken (6 decrease) (6)


Buitenste flapjes (2 keer):


1) 2 lossen
2) 3 vasten in de tweede steek vanaf de haaknaald te tellen, draai je werk om.
3) 3 lossen, 2 stokjes in elke losse die we juist hebben gemaakt.
4) 3 lossen, halve vaste in de eerste losse die we hebben gemaakt (stap 1 in "buitenste flapjes")





Vertaald vanuit: http://maidireamigurumi.blogspot.it/2014/02/dolci-caramelle.html



donderdag 19 maart 2015

Hartje



Start met het maken van een schuif lus. Alle steken van toer 1 worden in de schuif lus gehaakt. (Als de schuif lus niet lukt, kan je ook een ring maken van 4 lossen.)

Toer 1: 3 lossen, 3 dubbel stokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbelstokje (Dit is de start van de punt aan de onderkant van het hartje), 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbel stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste in de ring.

Toer 2:  3 lossen, 1 vaste en een half stokje in het eerste 3 dubbel stokje van vorige toer, 3 halve stokjes in volgende steek, 2 halve stokjes in volgende steek, 4 vasten in de volgende 4 steken, 1 losse, 1 stokje in het dubbelstokje van de punt, 1 losse, 4 vasten in de volgende 4 steken, 2 halve stokjes in de volgende steek, 3 halve stokjes in de volgende steek, 1 half stokje en een vaste in de volgende steek, 3 lossen, 1 halve vaste in de ring.

Toer 3:  3 lossen, 1 vaste in de derde losse van vorige toer, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek, 9 vasten in de volgende 9 steken, (1 vaste, 1 losse, 1 vaste) in de punt, 9 vasten in de volgende 9 steken, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek, 3 lossen, 1 halve vaste in de ring.  Laatste lus strak aantrekken en daarna afhechten.

donderdag 5 maart 2015

Wishing stars oorbellen


Hieronder staat het patroontje in het Nederlands, maar als je liever de Engelse versie gebruikt, die heb ik er ook nog onder laten staan.

Twinkle Star Earrings

Je kan elke soort garen gebruiken met een bijpassende haaknaald om deze sterretjes te maken. Je zult ook wat vulmiddel nodig hebben, als je ze graag "puffy" hebt.
Rij 1: 5 vaste in een magische ring, halve vaste om de ronde te sluiten. ( 5 st)
R 2:  1 losse, (2 vaste in volgende steek) 5 keer, halve vaste in de allereerste vaste om de ronde te sluiten. (10 st)
R 3: [(half stokje, stokje, dubbel stokje, stokje, half stokje) in volgende steek, halve vaste in volgende steek] 5 keer
Hecht af. Laat een lang eindje over om later de 2 zijden aan elkaar te maken. Werk het middelste draadje in.  Als je de 2 zijden af hebt, naai je ze aan elkaar. Vul je sterretje met vulsel voor je het allerlaatste stukje dichtnaait.


Hier is dus de Engelse versie:


You can use  any size yarn, with an appropriately sized hook, to make these stars.  They also need a small amount fiberfill, if you'd like them to be puffy.
(make 2) R1: 5 sc in magic loop, sl st to first sc to close round (5 st)
R2: ch 1, (2sc in next st) 5 times, sl st to first sc to close round (10 st)
R3: [(hdc, dc, trc, dc, hdc) in next st, sl st] 5 times

Fasten off.  Leave a long tail for sewing sides together.   Weave in center tail.  Sew sides together. Add stuffing before sewing last 1/2 inch, if a puffy star is desired.






vertaald vanuit: http://www.crochetdynamite.com/2012/07/mini-wishing-stars.html

donderdag 12 februari 2015

Mijn nieuwe blog

Hey iedereen!

Deels ook voor mezelf wou ik een plek waar al mijn favoriete haakpatronen staan.
Zoek je dus patroontjes? Kom hier dan gerust eens rondsnuffelen!
Meestal zijn de patroontjes van ergens anders gehaald, zoals van andere sites of uit boeken, maar dan staat de link onderaan de pagina. Veel dank dus aan alle andere mensen!
Alle patroontjes zijn gratis te gebruiken.
En laat zeker een foto zien van jullie eigen resultaten!!
Veel plezier!